Så fortsetter sommerværet……

Litt skoddete og vått , men nå er vi på den pene siden igjen. I går ble det en innedag, været ble bare verre selv om det var lovende om morgenen.  Men etter mye pent vær i sommer er det klart at noe inne blir forsømt.  Og siden to er på ferie, var det min sjanse til å rydde tre bordplater.  Siden sønnen er hjemme så varte det ikke lenge før kjøkkenbordet var fullt av aviser og anna lesestoff igjen.  Hvorfor må de spre det utover maksimalt, de leser vel bare en ting om gangen. :evil_wp:

Det andre som fikk gjennomgang var kjøleskapet.  Tror det må være en stund siden noen var innerst og nederst eller sjekka de boksene en ikke hugser hva inneholder.  Siden mannen (kokken) skal være borte en uke,var det bare å kaste alt jeg ikke visste hva var(eller når var satt inn i skapet) og selvfølgelig alt som tilkjennega at det var gammelt.

De gulrøttene som låg innerst  i nederste boks, var bare gjenkjennelig på skrifta på posen. :sick_ee:

I dag ble det etterhvert bra vær igjen og uteliv. Savnet etter min alltid behjelpelige datter var stor når det skulle vannes og andre små ærende. Så de to første bilda er til de to på ferie i Øvre Årdal, årets første blomst på kornvalmuene:

Kornvalmue Papaver rhoeas "Shirley Double"

Kornvalmue Papaver rhoeas "Shirley Double"

Dette er en ettårig valmue som blir ganske høy og blomsterrik. Plantene er ikke lik i fargen, så det blir spennende å se årets varianter. «Shirley Double» er fast i bedet ned mot veien. Er sent i blomst fordi tulipanene som stod der, blomstret langt utpå sommeren. Dette er en av mannens fotofavoritter.

Det andre er årets nye kjøpte georgine, som min datter valgte ut blant georginene på Plantasjen i vår. Det var noen stakkarslige små knoller, men har vokst seg stor og kraftig. Her er blomsten:

Georgine Marlene Joy

Georgine Marlene Joy

I dag fikk jeg ilag med ett hageblad høstens løkkatalog fra Zimtrade. Derfor ett bilde av en lilje som blomstrer nå og som Zimtrade har i sin katalog. Det viser problemet med å se på bilde i en katalog og da ha forventninger om hva en kjøper. Min variant liker jeg og den er nok også den riktige ifølge google. Dette er min lilje Latvia som jeg har hatt noen år og er av de liljene som sprer seg godt:

Lilje Latvia

Lilje Latvia

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv