Ny gjest på fuglebrettet

Rett ut for verandadøren har jeg ett brett to meter over bakken, der det er Flittige Lise i potte om sommeren, og fuglemating om vinteren. Det er under tak og ikke så mange fugler som våger seg dit, men noen kjøttmeiser er trofaste. En har jeg garantert sett i tre år, den er spesiell i fjørdrakta og for det andre så pikker den på vinduet: Tomt for mat. (*)
Idag oppdaget jeg en fugl som jeg aldri har sett før, og gjennom glassdøra var den bare en meter unna. Finkenebbet var lettkjennelig, og da den bøyde hodet fikk jeg se rødhetta og da var det lett å finne den i boka: gråsisik. Og den hadde matlyst.
Første gangen skein sola for mye, og andre gangen jeg såg den var det blitt for mørkt, så det ble for vanskelig å få til bilde. Får prøve igjen i morgen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv