Begrensningens kunst

Begynner å få taket på begrensningens kunst.  Før har jeg lært å ikke så alle frøene i en frøpose, etterhvert så vet en litt om spiringsevne og kan så antall frø etter det. Mange planter skal toppes og kan da stiklingsformeres også. F.eks Flittige Lise. Hensikten med å begrense seg er selvfølgelig at utpå våren blir det fullt, i drivhuset, inne på bordene, under drivhuslampene, i alle vinduskarmer osv. Og det kommer forsiktige spørsmål fra familiens medlemmer om ikke sommeren er her snart. :-S

Nå har jeg også lært å prikle (sette i egen potte) bare det antall jeg tror jeg trenger, og så kaste resten av frøplantene.  Så nå har jeg 48 stemorplanter av tre slag.  I fjor på denne tid hadde jeg 130 stemorplanter.  Fikk avsetning på alle (gode naboer) (*) , men sleit litt med plassmangel og muligheten til å gi de godt stell. :-(

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv