Håp om slutt på vinteren

Faktisk så er det langt over det normale med snø her no, men værmeldinga lover at den skal forsvinne ganske raskt. Så i morgen er det planlagt en vinter til vår omplassering: bilen utav garasjen (fram til neste vinter), uterullestolen ned fra vinterlagring på verandaen og inn i garasjen ilag med gressklipperen som står i drivhuset. Fra drivhuset skal den ganske så store gassgrillen ut og opp på verandaen under tak (den blir faktisk mye brukt fra april til september). Det er også noe annet småplukk som skal ut av drivhuset, og det ble løsnet på isoleringa i dag for at taklukene skal kunne åpnes (36 grader pluss i dag). Som vanlig skal jeg bare se på(og si minst mulig) når mannen strever med omflyttinga. Han har måka unna snøen idag.

I drivhuset er det allerede mange planter og det er nødvendig med plass til flere + pluss solsenga mi. Hvis våren blir hustrig er det fint å ligge der blant plantene så sant sola har varma litt opp. Nå er det fullt med planter på loftet under noen meter med plantelys, foran sørvindu og under takvindu(som det har vært snø på til i dag) det spirer fler og fler av de overvintrede knoller og løker og disse på spisebordet må få plass i drivhuset etter hvert de spirer, ellers er det fullt:

Spisebordet i mars

Maten inntas for tiden andre plasser, det er stort sett plass på kjøkkenbordet(iallefall til en person). Selv om ryggen er litt vrang ennå(slo seg vrang i januar), så har jeg smått om senn og med god hjelp av de to andre i huset fått gjort vårforberedelsene så noenlunde i rett tid. I Bodø kan en ikke overlate alt til naturen hvis en skal få ting i blomst før høsten/snøen.

3 comments to Håp om slutt på vinteren

  • Bønna

    Ja nå har jeg også blitt optimist, og tror våren er like om hjørnet.

  • Jeg gleder meg også til alt det der hvite forsvinner, det ser nesten ikke ut som om det er mulig, men vi vet jo at det skjer før eller siden. I det siste har det eneste vårtegnet vært regninga for snøryddinga… Ha ei fortreffelig helg! :-)

  • Sånn som det regner i dag, så håper jeg det snart er bart på bakken. Våren i annmasj, det kan jeg like :-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv