Sakte og sikkert så kommer våren

Igår våkna jeg til hvitt teppe ute.  Det ble ganske morsomt når en flokk rødvingetrost inntok hagen.  Jeg vet ikke hvor mange de var, men de laget fotspor overalt. Greitt med sporsnø.  Sky var de til gangs,så bilde ble det ikke.  Det var en øredøvende fuglesang og jeg regner med at det var rødvingetrostene som stod for den. Vet ikke helt hva rødvingetrosten letet etter, det må være forholdsvis lite insekt og meitemark å finne nå.  Grønnfinkene konsentrerte seg som vanlig om fuglematestasjonene og tror ikke de gir så mye lyd fra seg.

Selv om det snør stadig vekk og er rimelig kaldt, så våkner hagen til liv litt etter litt .  Rett ved huset står disse irisene som sikkert ville vært tidligere i blomst hvis ikke drivhuset hadde blitt plassert rett foran og skygger for sola.  Dette er våriris Katharine Hodgins:


Satte ned 5 stk høsten 2005, så ble det etterhvert bare en som blomstret og da fann jeg ut at de måtte få litt bedre stell. Så nå er det blitt fire ved hjelp av litt ekstra gjødsel. De står i et tett teppe av Flekktvetann og treng gjødsel før tvetannen livner til og tar all næring.
Nå er det strålende sol og etterhvert varmer den såpass at det blir fint utevær. Da blir det en runde for å se hva som titter opp av nytt siden sist jeg våget meg ut.

2 comments to Sakte og sikkert så kommer våren

  • Er det fullgjødsel du bruker? Jeg har også et par tuer med 5… med 1-3 blomster.

  • Erna Kari

    Hei!
    Til de tidligste vårblomster så bruker jeg hurtigmat, dvs flytende gjødsel. Da enten noe som er flytende eller jeg rører ut fullgjødsel i vann. Har erfart at vi kan ha noenlunde tørre vårer og da vil de første vårplantene visne før gjødsla løser seg opp. Akkurat disse irisene må spise seg mette før Tvetannen våkner :laugh: .

    Når bedene blir fulle av løkblomstring etterhvert blir det å strø ut noe. Har jo håp om fullt av tulipaner og andre løker i år også, selv om det bare er i bedet ved husveggen det er fullt av spirende planter ennå.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv