Liljebille kverket idag

Fredag fikk jeg endelig (etter godt over ett års surr) en rullestol jeg kunne bruke.  Og det var bra for på rundtur i hagen i dag oppdaget jeg en liljebille, og jeg tror ikke noen andre her i huset er istand til å se slikt. Jeg såg 1 liljebille i fjor som naboen behørig kverket, og jeg såg temmelig nøye etter på liljene resten av sommeren.  Men noen flere dukka ikke opp.

Fikk ikke tatt noe bilde av den, men mannen kverka den og da vet han iallefall at slike vil jeg ikke ha.  For den som ikke kjenner liljebilla så er den en litt lang bille og knallrød.  Jeg har bare treft på to hittil i mitt liv og har ikke sett noen skader, men den er kjent for å gnafse i seg liljer m.m.  Så vil absolutt ikke ha de i hagen. De tidligste liljene er jo på full vei opp allerede og jeg kommer til å følge de tett i år for å se etter flere biller.

Venter på at lusa skal dukke opp enten inne eller i drivhuset (for det gjør den før eller siden) og har kjøpt meg lupe for å lettere se etter den.  Sånn sett er liljebilla greiere, den vises godt i sin røde drakt.

2 comments to Liljebille kverket idag

  • Lupe ja – det var et godt råd. Jeg har jo grønne bladlus i drivhuset. De flytter til andre planter når jeg har tatt ut og sprayet de jeg finner. Plutselig er de et helt annet sted. De to siste dagene har jeg ikke funnet noen, men nå skal jeg jammen kjøpe lupe for å se ordentlig etter! Ha en fin uke!

  • Erna Kari

    Jeg er ikke sikker på om damen i butikken (det var mange slag luper) skjønte hva slags lus jeg tenkte på en vintersdag. Jeg tenker bare på bladlus, men det gjør kanskje ikke alle andre, særlig ikke om vinteren. :-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv