Georginene satt til dyrking

Helga var satt av til økten med å få¨tatt inn georginene fra vinterlagring (frostfritt, kaldt og tørt i isoporkasser ute i drivhuset). Når lokkene ble tatt av såg det ikke så bra ut, noe muggent og noe råttent. Det var absolutt døden for to begonier og de fleste kala. Men etter å fått alt i potter nå, har jeg nok georginer. Bare en jeg vil sakne for den synes jeg var pen og hadde bare en slik med stripete blomst(frøsådd mix)


Georgine i forkant er savnet for den var frøsådd ifjor og jeg hadde bare en


Det er september ifjor som er årsaken til elendigheten, da drukna det som stod i potter. Vi hadde tre tørre måneder ifjor sommer, så kom nedbøren i ett jafs. To begonia drukna fordi det visste seg å være hull i takrenna på feil plass.

Opptelling viser at det ble 44 potter med georginer og 22 glaminer. Største georgineknollen veide 2,4 kg og den ble til fire nye. Så det er det nok georginer. Gladioler, kala og begonia er det dårlig med. Såvidt noen overlevende, kanskje det må ett innkjøp til. Nå står alt på kjøkkenbordet og på spisebordet, og det er ikke plass til matinntak der. Forsåvidt enkelt å finne plass til før de spirer og trenger lys, og rekner med at det er greitt å sette de ut i drivhuset snart. Var verre i ifjor for da var det bl.a 70 georginer, og så mange har jeg ikke plass til i hagen engang, heldigvis fikk jeg gitt bort en god del. I tillegg har jeg sådd noen georginer også, og de begynner å bli store. Jeg synes at georginer er flotte planter som tåler sommeren her. Duftgladiolene har overvintret ilag med georginene og de ser helt fine ut etter vinteropphaldet. Får hive boksene med duftgladioler opp på skapet i gangen ilag med fresiaen som har overvintret varmt. De får ikke tildelt jord får de begynner å spire selv i mørket. Men det er vel snart regner jeg med. Både duftgladiolene og fresiaen er beregnet på å pynte opp inne, er utmerkete bukettblomster. Det blir spennende å få se fresiaen jeg sådde ifjor i blomstring, den rakk såvidt å komme med knopp første året.

2 comments to Georginene satt til dyrking

  • Tror hageglede har noen georginer som også er liknende stripete som den du har bilde av. :-)
    Kjendelig med det som dør, men det gir da plass til nye favoritter iallfall.

  • Erna Kari

    Jeg har ikke vært på utkikk ennå, for må først se hvordan overvintringen gikk. All erfaring tilsier at det er best å bestille løker på nett. I butikkene er det dårligere kvalitet (dårlig lagring). Uansett har jeg mange nok, men kjekt med noe nytt. det blir utdeling av georginer i år også.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv