Endelig ny akvarielampe

Vi har to akvarie og den ene lampa ble konstantert morken og gåen i påsken. Det gikk ikke å skifte pære i den, delene smuldret opp. Dette er metallhalogenlamper og er på 250 watt. Så fra påsken og til i går når pakken fra Tyskland kom, har vi måttet dele lyset mellom akvaria og flyttet lampen fram og tilbake. Det ene med lys om dagen og det andre med lys om natten. Var ingen nettbutikker i Norge som hadde rette lampen på lager, så da ble det en nettbutikk i Tyskland i stedet. Heldigvis med engelsk versjon av sidene sine, min tysk er blitt heller slett med årene. Jeg tror fiskene er glade for å komme i faste former igjen også, det har blitt litt hipp som happ med lystider og de er vanedyr. Forventer mat på rett tid og reagerer sent hvis noen annen enn vanlig gir mat en dag.

I hagen blomstrer det overalt nå, tulipanene kom i rakettfart og så har det vært så kaldt at de vanlige påskeliljene fremdeles er i god blomstring. Været er høyst skiftende for tiden og verre skal det bli utover uka. Hår fått planta ut noen sommerblomster, men det er tulipanene som skal blomstre først nå, for deretter å bli tatt opp for å gi plass til sommerblomstene, det virker som jeg og våren er tidlig ute i år. Har fått ferdigherda en masse sommerblomster, men bedene er fulle av tulipaner noen i blomst og masse i knopp.

En som er nesten ferdig for i år er Fritillaria persica ”Adiyaman”:

(Trykk for større bilde)

(Trykk for større bilde)

Persiakrone er en tøffing i både snø og kulde etter at den er kommet opp. Det er prøvd tidligere år. I samme slekta er ruterkrone(vipeegg), keiserkrone og bleikkrone som akkurat har starta blomstringa.

Ser ut som om jeg mangler bilde av ruterkrone, den er litt her og der i bedene både rutete og hvit. Så nå må jeg få tatt bilde av den også før det er for sent i år.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv