VASK AV POTTEPLANTER

Nå er jeg ferdig med sesongens potteplantevask, slik at de bedre kan nytte det lille lyset som er nå. Noen blir vasket i kjøkkenvasken, noen i kummen på vaskerommet og de heldigste får seg en en god dusj. :-P  Guttungen ble like oppgitt som vanlig over å finne planter i dusjen når han holder på med husvasken.  De største plantene har fått vaskeklutbehandling. De to takhengende gullrankene må vente til om eventuelt dampvaskmaskina blir starta opp. Ompotting og gjødsling må vente til midten av februar, det er for lite lys nå til å sette fart på veksten.

Tre sorter basilikum, flere sorter stemor og en fiol, er kommet opp av jorda. Årets sommersesong er i rute. (H)  Har også fått sådd noen nye frø  idag, så nå er andre omgang av frø i jorda. Drivhuslampene er satt i stikkontakten oppå loftet, og noen lystrengende potteplanter får låne litt lys før sommerblomstene tar over hele plassen. Det er ikke alle potteplantene som orker mørketida.  Nå er den siste amaryllisen klar til å blomstre, og en orkide er kommet med knopper igjen, så litt blomstring blir det framover også.  Spørs om det ikke må bli en tur på Plantasjen for å kjøpe litt vinterblomstring i år også.  Januar/februar er litt dødt når det gjelder egne blomster. ;-(

2 comments to VASK AV POTTEPLANTER

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv