Sesongstart

Nå er det tid for første omgang med såing, egentlig skulle jeg ha sådd en del før jul (flerårige) og satt ut i drivhuset. Men får ta det igjen nå, ilag med første omgang sommerblomster. Da blir noen satt varmt til spiring og noen kaldt. Jeg begynner tidlig med bl.a stemor og fioler, for de kan plantes ut i verandakasser i mars og blomstre da. Det kommer litt an på årets vær, i verste fall kan de få korttidsopphold i drivhuset igjen.
Idag har potteplantene fått litt stell, for tidlig å gi de ny jord, nok lys til ompotting og gjødsling blir det ikke før i februar. Noen fikk komme opp til drivhuslampen på loftet, det er ledig plass der ennå.

Bortsett fra noen stiklinger(siden lysene ble satt på), så er det eneste som krevde drivhuslampene i sving før jul disse som spirte fort
Nå er Thevetianen vokst godt og får satse på at jeg får blomster på de i en fornuftig stuepottestørrelse.

Men jeg frykter de hører til sorten stueplanter som krever sin plass. Ellers er det gledelig at cliviaen er i ferd med å blomstre, og en orkide blomstrer og to til med blomsterstilker. Så helt stopp på blomstringen er det ikke om vinteren. Ja det er en blomst og en del knopper på balkonglønna som ble nedklipt og fikk komme opp til lyset før jul også. Siste amaryllisblomster ble nedklipt idag.
Til sist, men ikke minst, jeg har ikke kjøpt nye frø i vinter, dvs at jeg har noen hyggelige kjøp i vente. Det blir å kose seg med noen nettbutikker og tenke på sommeren. Jeg har laget oversikt over frøene i kjøleskapet, kjøpt tidligere år, egne samla i hagen (og andre steder) og fra omreisende frøboks (hagegal sin). Har frø av mange slag og sikkert nok, men noe nytt må jeg prøve hvert år.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv